Thursday, September 2, 2021

SHAKLEE SEPTEMBER PROMOTION


shaklee september promotion; totebag shaklee

PROMOSI SEPTEMBER 2021

Seperti bulan-bulan sebelumnya, September pun ada promosi istimewa dari Shaklee. Set kali ni dipanggil sebagai DEFENCE SET!

Dalam set ni ada 3 items: 

  1. ESP Vanilla Flavour sachet 2 box 
  2. Vita-Lea Iron Plus
  3. Omega Guard 

SIAPA SESUAI DENGAN DEFENCE SET INI? 

Soalan pertama selalu Kak Yang dapat adalah: Kak Yang, set ni siapa yang sesuai? 

Set ni sangat universal juga. Sesuai untuk ibu mengandung, orang nak kurus, nak TTC, orang yang bekerja kuat, remaja, orang tua, yang bekerja dari rumah, bekerja di office dan sebagainya.

Beli satu set, boleh kongsi dengan satu rumah. Best kan gitu? 

APA KEBAIKAN DEFENCE SET NI? 

1. ESP Vanilla Flavour 

Tujuan ESP ni lebih tertumpu untuk membekalkan protien yang diperlukan oleh tubuh. Kalian tahu tak, ramai dalam kalangan kita ni sebenarnya mengalami masalah kekurangan protien. Akibatnya, tubuh jadi lemau, cepat letih, tak bermaya, kegemukkan, cepat lapar, kecederaan tissue atau otot ambil masa lama untuk baik pulih dan sebagainya. 

Macam mana boleh kurang protien ni?

Haaa. Jawapannya ada pada cara pemakanan kita. Diet ramai orang sekarang lebih carbohydrate berbanding protien. Ada yang dah ambil makanan yang ada sumber protien seperti ikan, ayam, daging dan sebagainya tetapi, ikan/ayam/daging tersebut tak fresh lagi. Nilai protien dah berkurang tambah pula dengan cara penyediaan makanan. 

Disebabkan masalah ini, Shaklee buat la ESP ni untuk support keperluan protien tubuh. 

ESP juga kaya dengan beberapa jenis vitamin B. Vitamin B ni penting untuk membekalkan tenaga sepanjang hari. Kesannya, yang ambil ESP untuk sarapan pagi, akan rasa kenyang dalam tempoh masa yang lebih lama. 

2. Vita-Lea Iron Plus 

Selalu dengar orang cakap macam ni "Weh, banyaknya kau makan ubat setiap hari. Berapa banyak pill kena telan ni? Tak suka la!" 

Ha, untuk orang yang dah banyak jenis sangat vitamin kena ambil, Vita-Lea Iron Plus adalah penyelesaiannya. 

Vita-Lea ni adalah multivitamin yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting. Meh Kak Yang senaraikan kandungan Vita-Lea ni okay! 

IngredientsAmount Per Tablet
Vitamin A (as beta carotene)1250 IU
Vitamin A (as Vitamin A acetate)1250 IU
Vitamin C (as ascorbic acid)60 mg
Vitamin D3 (as cholecalciferol)200 IU
Vitamin E (as d-alpha tocopheryl acid succinate)30 IU
Thiamin (as thiamin mononitrate)0.75 mg
Riboflavin0.85 mg
Niacin (as niacinamide)10 mg
Vitamin B6 (as pyridoxine hydrochloride)1 mg
Folate (as folic acid)200 mcg
Vitamin B12 (as cyanocobalamin)3 mcg
Biotin (as d-biotin)150 mcg
Pantothenic Acid (as d-calcium pantothenate)5 mg
Calcium (as dicalcium phosphate)225 mg
Phosphorus (as dicalcium phosphate)175 mg
Iodine (as potassium iodide and sea kelp)75 mcg
Magnesium (as magnesium oxide)100mg
Zinc (as zinc gluconate)7.5 mg
Selenium (as trace mineral protein hydrolysate)35 mcg
Copper (as copper gluconate)1 mg
Manganese (as manganese gluconate)1 mg
Chromium (as trace mineral protein hydrolysate)60 mcg
Molybdenum (as trace mineral protein hydrolysate)37.5 mcg
Nickel (as trace mineral protein hydrolysate)7.5 mcg
Tin (as trace mineral protein hydrolysate)5 mcg
Vanadium (as trace mineral protein hydrolysate)10 mcg
Boron (as trace mineral protein hydrolysate)0.5 mg
Iron (as ferrous fumarate)9 mg

 Jangan la terkejut tengok list ingredients Vita-Lea ni okay. Nama pun multivitamin. Telan sebiji dapat semua manfaat kat atas ni. 

Yang istimewanya lagi, Vita-Lea ni ada acid folic sebanyak 400mcg. Untuk penyerapan acid folic yang optimum dalam badan, Shaklee guna microcoating delivery system yang Shaklee patent kan khas untuk Shaklee sahaja. 

Ibu mengandung yang asyik stress HB rendah, sesuai ambil Vita-Lea ni. Bakal ibu yang sedang TTC pun sesuai amalkan Vita-Lea ni. 

3. Omega Guard

Yang ni Kak Yang dah hurai panjang dalam beberapa posting sebelum ni. Boleh follow link bawah ni untuk penjelasan lebih mendalam: 

Apa Itu Omega, Kebaikan Omega 3

Secara ringkas, Omega 3 ni lemak yang baik. Berfungsi untuk meningkatkan metabolisme tubuh, mengurangkan keradangan, membekalkan tenaga, sumber tenaga untuk otak, membantu pelancaran darah, dan sebagainya. 

Omega Guard ini mengandungi DHA dan EPA. DHA dan EPA ni sangat penting untuk kesihatan otak. Pelajar, orang yang bekerja dalam bidang strategi, planning banyak menggunakan fikiran, kanak-kanak sangat sesuai untuk ambil Omega Guard ni. Boleh bantu meningkatkan daya fokus

Tubuh tidak dapat menghasilkan Omega. Maka, kita terpaksa bergantung pada diet harian untuk memastikan tubuh dapat omega yang mencukupi. Boleh klick sini untuk tahu makanan yang tinggi kandungan Omega. 

Pada mereka yang ada masalah darah tinggi, ada clotting, atau jantung boleh amalkan omega secara consistent. Tetapi, sekiranya anda sedang ambil ubat cair darah dan seangkatan dengannya, mohon consult dengan doktor dulu sebelum ambil omega 3 ye. 

Yang ada masalah penghadaman, boleh juga ambil omega. Bantu melancarkan lagi sistem penghadaman dengan cara meningkatkan kadar metabolisme. 

Ada masalah keradangan seperti ruam, sengal lutut sendi, pun sesuai ambil omega. 

Pendek cerita, pada Kak Yang... Omega 3 adalah supplement asas yang harus setiap orang amalkan.

APA YANG ANDA DAPAT DENGAN SHAKLEE DEFENCE SET INI? 

Shaklee Tote Bag
Shaklee Mini Tote Bag


  1. ESP, Omega, Vita Lea
  2. Free mini tote bag (ada 2 pilihan. Pink dan Blue) 
  3. Free shipping 
  4. Free Delivery 
Sekiranya anda beli dengan Kak Yang, Kak Yang akan bagi random free gift pula. 

BERAPA HARGA SHAKLEE DEFENCE SET INI? TAHAN BERAPA LAMA?

Harga retail (bukan ahli) : RM472.50 
Harga ahli: RM342

Banyak beza harga ahli dan bukan ahli kan? Ha, maka... jom la beli dan daftar membership gituh. 

Tahan berapa lama set ni Kak Yang? 

  • 1 ESP box ada 10 sachet. Set ni ada 2 box ESP. Maka, boleh tahan 20 servings.  
  • Vita-Lea untuk 60 servings 
  • Omega Guard pun 30 servings juga. 

CARA MAKAN SHAKLEE DEFENCE SET 

1. ESP Sachet 

Sarapan dengan ESP. Nak sedap, bancuh ESP 1 sachet campur dengan Nestum 1 sachet. Anda akan rasa kenyang lebih lama, perut pun sedap. 

Yang plan nak kurangkan berat badan, boleh ambil ESP sebelum makan dan sulam dengan air masak dalam masa 2-3 jam. Ikut sesuai rasa tubuh. 

2. Vita-Lea Iron Plus 

Ambil selepas makan untuk penyerapan vitamin yang lebih baik. 

Sekiranya anda ambil Ostematrix, jangan sekalikan dengan Vita-Lea. Sebab Ostematrix ada kandungan calcium yang agak tinggi. Kalau campur dengan Vita-Lea, penyerapan jadi tak optimum. 

Fun fact: Vita-Lea adalah product tertua dalam Shaklee. Dah lebih 100 tahun berada dalam pasaran! 

3. Omega Guard

Selepas makan adalah lebih baik untuk penyerapan. 

Nak makan sebelum makan pun okay. Untuk boost tenaga. Kak Yang suka makan sebelum makan. 

Untuk kanak-kanak, boleh ambil Omega Guard sebiji sehari. Ambil masa pagi ye! Kalau ambil malam,  habis la mak-mak oi! Anak jadi aktif!! 

Nak dapatkan Shaklee Defence Set ni, boleh roger Kak Yang terus ye. Ada soalan ke apa sahaja  yang Kak Yang boleh bantu, Kak Yang bantu. 







Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a Comment